שישי אצל צבי ומיטל – שלוש פעמים בחודש וגם בחגים.
מדובר בפרויקט חברתי של שולחן שבת שמחבר ישראלים מכל קצוות העולם בניו יורק.
מתאים לכולם – כאלו שגרים תקופה ארוכה או קצרה בעיר/מטיילים בניו יורק, וכל מי שמעוניינים לחגוג בסופשבוע. כולם מוזמנים להרשם, רק שימו לב, מספר המקומות מוגבל, ולכן מומלץ להזמין מקומות מראש.
מה קורה במפגשים אלו?
>אוכל>>>
שישי בערב:
מינימום 7 סוגי סלטים ביתיים מוגשים ב"סיבוב" הראשון, בנוסף לדגים משובחים.
ב"סיבוב השני" מוגש מרק העונה (בחורף).
ב"סיבוב שלישי" מוגשת המנה העיקרית, בשר+עוף+תוספות.
ב"סיבוב הרביעי" קינוחים טעימים.
התבשילים מגוונים, וכל שבת האוכל נעשה בסגנון אחר (ניתן לעקוב בפייסבוק בדף "שישי אצל צבי" ולהתעדכן כל שבוע).
ישנן גם הרבה מנות טבעוניות וצמחוניות, וכמובן שיש גם שתיה קלה וחריפה.
רוב המנות הן בבישול ביתי טרי, טעים ובריא.
שבת בצהריים:
מינימום תשעה סוגי סלטים ואז ג'חנון וחמין או רק ג'חנון או רק חמין, תלוי בשבת. ואז קינוחים.
הכל באווירה טובה, כ- 26 חבר'ה ישראלים סביב שולחן שבת אחד בניו יורק, הגילאים נעים בין בני 25-55 מכל המגזרים, מכל המינים, ומכל המקצועות. נפגשים, אוכלים טוב, שותים, טוב ובעיקר נהנים.
* בארוחות יאמר דבר תורה קצר וחסידי, בעיקר בעניין "אהבת ישראל".
* תכירו חבר'ה ישראלים חדשים מכל קצוות העולם, ותוכלו לשמור על קשר עם אלה שכבר הכרתם.
אצל צבי ומיטל מארחים כיד המלך, ואתם מזמנים לאכול ולשתות כפי יכולתכם אוכל ישראלי טעים מכל הקצוות – אשכנזי/ספרדי, חריף/מתוק, ולפעמים גולשים למטבחי עדות, כגון אוכל בוכרי אותנטי, טריפוליטאי, תימני וכו'.
הדגש באוכל הוא הטעם, והם מקפידים על חומרי גלם איכותיים, בריאים, ושיהיה בשפע רב לכל אורח.
בכל סעודה מוגשים בערך 7+ סוגי סלטים (חומוס, טחינה, חציל, חריף ועוד), מנות עיקריות, תוספת, 4 סוגי קינוחים.
כשרות: כל האוכל כשר למהדרין וכל הכלים טבולים, צבי ואשתו מיטל חסידי חב"ד.
אלכוהול: כאהבת נפשכם. בד"כ יש יין איכותי, בירה, וויסקי 12 שנה ומעלה, עראק איכותי ועוד.
שתיה קלה: מים קולה, דיאט וכד'.
שתיה חמה: יש פינת קפה (נס קפה וקפה שחור), תה וחליטות תה וחלב שקדים (אין בסוכת אירוח חלבי).
קינוחים: מג"ע א"ש, עוגות, פירות, שוקולדים ועוד.
במידה ואתם אלרגים למשהו, צמחונים או טבעוניים, או שבא לכם להתפנק על מאכל או שתיה כלשהיא בשבת – עדכנו אותם מראש עד יום רביעי לאימייל: [email protected] או בהודעה דרך עמוד הפייסבוק.
>מחיר>>
בשישי אצל צבי משלמים כמה שרוצים. מחיר מומלץ לתשלום לסעודה $55-$12, וניתן לשלם פחות.
להשתתפות בהוצאות לחצו על קישור זה
ועדכנו את צבי ומיטל אחרי ששולם כדי שיוכלו לדעת בוודאות שאתם מגיעים ולשמור לכם מקום לאימייל: [email protected] או בהודעה דרך עמוד הפייסבוק.
>לינה>>
בשישי אצל צבי, אם תהיו מעוניינים להישאר ללון, משלמים כמה שרוצים. מחיר מומלץ לתשלום ללינה פנסיון מלא שישי עד מוצש $180-$55 לאדם, וניתן לשלם פחות.
להשתתפות בהוצאות לחצו על קישור זה ועדכנו את צבי ומיטל אחרי ששולם כדי שיוכלו לדעת בוודאות שאתם מגיעים ולשמור לכם מקום לאימייל: [email protected] או בהודעה דרך עמוד הפייסבוק. .
אפשר לשלם גם דרך Zelle:
[email protected]
Shishi with Tzvi
>מיקום ודרכי הגעה>>
*הבית של צבי ומיטל נמצא באזור קווינס בשכונה שנקראת ברירווד, על הרחוב המרכזי בקווינס – קווינס בולווארד ו- 87 AVE. נמצא קרוב למיין סטריט, 4 דקות הליכה ממנו.
*Briarwood, NY, שכונת ברירווד שבקווינס, ידועה בשמה "פנינה נסתרת" של קווינס כי זה היא שמרה על פרופיל נמוך, למרות תכונות חיוביות רבות שלה. יש גישה נוחה לכבישים המהירים, הרכבת התחתית, LIRR, ואוטובוסים.
*המון משפחות מהגרות לשכונה זו, כדי לחיות ברחובות השקטים עם העצים היפים. השכונה מושכת אליה משפחות עולים מוצלחות, אך אף קבוצה אחת אינה שולטת. הדיור הוא שילוב של בתים בודדים ורב-משפחתיים ובנייני דירות.
*בקווינס יש בערך 450 אלף יהודים. ליד הבית ש צבי ומיטל יש בית כנסת בוכרי במרחק דקה וחצי הליכה. במרחק 30 דקות הליכה יש בתי כנסת ספרדיים, תימנים, אשכנזים, מיקווה טהרה לגברים ועוד. צבי בד"כ הולך להתפלל בבית חב"ד של הרב שרגא זלמנוב במרחק 25 דקות הליכה.
*שדות התעופה המרכזיים של ניו יורק, JFK ולאגווארדיה, נמצאים במרחק של 13 דקות נסיעה מהם.
*יש אוטובוסים צמודים למלונית כמעט לכל מקום, וגם ה- LIRR (הרכבת Long Island Rail Road) עוברת בקרבת מקום.
קווי האוטובוס שמגיעים לקרבת הבית: Q60 ממנהטן, Q44 מגן החיות בברונקס, Q20 מהתחנה המרכזית של קווינס.
*תחנת הרכבת התחתית של ניו יורק (סאבווי) נמצאת במרחק חמש דקות הליכה מהבית. הרכבת הקרובה נקראת F והתחנה נקראת Briarwood – Van Wyck Blvd. הרכבת עובדת 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. בשעות היום היא עוברת כל 5 דקות ובשעות הלילה המאוחרות כל חצי שעה. לוקח להגיע בערך 30 דקות נסיעה בין התחנה למנהטן. גם רכבת E עוברת באיזור, אבל רחוק יותר.
*ניתן להגיע גם במונית או באובר. לשם כך כתבו באפליקציה בעברית: "שישי אצל צבי" או באנגלית Shishi with Tzvi.
*מי שמגיע ברכב – בד"כ יש חניית רחוב בשפע, מקסימום 10 דקות הליכה, רק מבקשים לשים לב לא לחסום חניונים של השכנים.
*הכתובת המלאה של הבית:
87-01 139th St, Jamaica, NY 11435
לחצו כאן להוראות הגעה על מפת גוגל